Petitie met 2.290 handtekeningen tegen proefopstelling in Ingelmunster

Het comité Een brug te ver bracht ook een spandoek mee. © fodi
Redactie KW

Dinsdagavond liep de raadszaal van het gemeentehuis in Ingelmunster nokvol met vooral ontevreden bewoners, die het niet hadden begrepen op de proefopstelling in de Weststraat en die ook kwamen luisteren naar de reactie van de meerderheid op de trage wegen.

Het comité Een brug te ver mocht na enig overleg – binnen net voor de aanvang van de raadszitting – toch hun visie openbaar maken en eveneens een petitie met 2.290 handtekeningen overhandigen aan burgemeester Kurt Windels.

Geert Verhaeghe, woordvoerder van het comité, gaf uitvoerig uitleg over de diverse wijzigingen in het centrum. Hij vroeg om rekening te houden met de petitie, want honderden mensen zetten hun handtekening uit protest tegen de proefopstelling. Als extra agendapunt had Geert Verstraete (CD&V-oppositie) het ook over de diverse verkeersaanpassingen in de Brigandsgemeente.

Er was veel volk in de raadszaal. Na aanvang van de zitting kwamen er achteraan nog enkele rijen bij.
Er was veel volk in de raadszaal. Na aanvang van de zitting kwamen er achteraan nog enkele rijen bij.© fodi

Respect aub

Schepen van mobiliteit Martine Verhamme (De Brug) gaf uitvoerig uitleg, maar ze werd regelmatig onderbroken door aanwezigen die niet akkoord waren met haar uitleg. “Ik stop”, reageerde ze plots boos. Dirk Debaere (voorzitter gemeenteraad) vroeg respect voor haar uitleg, waarna het stil werd in de raadszaal en ook Martine haar woord kon zeggen.

Maureen Vandekerckhove overhandigde namens het comité een petitie met 2.290 handtekeningen.
Maureen Vandekerckhove overhandigde namens het comité een petitie met 2.290 handtekeningen.© fodi

“Nog tot eind september kunnen dorpsgenoten hun negatieve of positieve opmerkingen via de mail viaplan@ingelmunster.be kenbaar maken. “We hebben begrip voor iedere mening, maar iedere verandering stuit op weerstand. We proberen een zo goed mogelijke oplossing uit te werken, die op een zo groot mogelijk draagvlak kan rekenen. In de komende weken gaan we alles bij elkaar leggen en een beslissing nemen. Overhaast een beslissing nemen is geen goede oplossing. We zullen het Viaplan dan ook bijstellen en bijschaven waar nodig”, besluit Martine. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier