Peter Logghe lijsttrekker Vlaams Belang in Roeselare, De Reuse duwt

Redactie KW

Vlaams Belang heeft als eerste partij in Roeselare z’n lijst klaar met oog op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Peter Logghe wordt lijsttrekker. Immanuel De Reuse, die aanvankelijk de lijst zou trekken, wordt lijstduwer.

In vergelijking met de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 zijn er heel wat nieuwe namen terug te vinden op de lijst. “We moesten twee derde van de lijst zien te vervangen”, vertelt lijsttrekker Peter Logghe. “Dat lukte uiteindelijk heel vlot. Mede doordat we geen partij zijn van ego’s, maar een partij waarbij het programma centraal staat.”

De partij kiest voor de vaste waarden want na Peter Logghe bekleden gemeenteraadsleden Arlette Temperman, Filip Deforche en Cyriel Ameye respectievelijk de tweede, derde en vierde plaats op de lijst. “In 2006 konden we rekenen op zes zetels. Hoe het nu zal uitdraaien, valt moeilijk te voorspellen. We zullen alvast ons vel duur verkopen. Wij streven naar een zuinig maar correct beleid in een centrumstad waarbij de burger ook iets te zeggen heeft.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier