Peter Breemersch is de nieuwe burgemeester van De Haan

Redactie KW

Bewust’12 heeft de verkiezingen in De Haan gewonnen. Met 14 zetels zijn ze in één klap de grootste partij. Lijsttrekker Peter Breemersch behaalt het hoogste stemmenaantal en wordt de nieuwe burgemeester.

In de Beaufort in het centrum van De Haan was er geen doorkomen aan. Er was zondagavond heel veel volk toegestroomd om mee de overwinning te vieren. Lijsttrekker en toekomstig burgemeester Peter Breemersch is ongelooflijk blij met de behaalde volstrekte meerderheid.

“Maar ook mijn persoonlijke score is zeer mooi”, zegt Peter Breemersch. Hij had deze uitslag niet verwacht, wel gehoopt. “Maar ik vind het zeer merkwaardig dat SP.A en CD&V zo mager scoren, ook van Groen De Haan had ik meer verwacht.”

14 kandidaten van de lijst Bewust’12 zullen in gemeenteraad zetelen. Voor de verkiezingen had Peter Breemersch gezegd dat niemand op voorhand een schepenambt kon claimen. Dat zou worden bepaald aan de hand van het aantal stemmen. Sommigen van Bewust’12 hadden op net iets meer gehoopt.

Frédéric Depauw die nu in het OCMW-raad zetelt had gehoopt op een zitje in de gemeenteraad. “Maar het effect van Wenduine heeft gespeeld. We stonden daar met verschillende kandidaten heel sterk en ik ben uit de boot gevallen.”

(AV, foto AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier