Pendelbus naar het stemlokaal niet succesvol in Oudenburg

25/05/14 om 12:34 - Bijgewerkt om 12:34

Bron: Kw

Voor het eerst moesten de bewoners van Oudenburg, Ettelgem, Roksem en Westkerke op een centrale locatie hun stem uitbrengen: in sporthal Ter Beke. Een pendelbus moest soelaas brengen.

Pendelbus naar het stemlokaal niet succesvol in Oudenburg

Om verkeerschaos en parkeerproblemen te vermijden in de smalle Bekestraat werd een pendelbus van De Lijn ingezet die van 8 uur tot 14 uur inwoners vervoerde naar en van het stemlokaal. De bus was niet zo succesvol, want om 11.30 uur had de chauffeur nog maar een 40-tal passagiers vervoerd.

Wie toch voor de pendelbus koos, bleek best tevreden over de mogelijkheid. Zoals het koppel Lorenzo Demaerel-Stefanie Nevejant dat nog maar een jaar in Westkerke woont. "We vinden dit een mooi initiatief. Zo ondervinden we geen rompslomp om de auto ergens te parkeren", zegt Stefanie. Ook zoontje Giliano vond het busritje leuk.

"Slechte zaak voor de cafés"

Rita Vandevijvere en Marcel Vanpraet zien niet echt voordelen aan het geconcentreerd stemmen: "We vinden het beter als je in eigen woonplaats kan stemmen. De bus mag dan wel een goede oplossing zijn, maar wie moeilijk te been is, moet toch nog het hele eind van aan café Derby tot aan de sporthal stappen. En wat met mensen die dit echt niet kunnen? Ook vinden we het een slechte zaak voor de cafés. Alleen die in Oudenburg centrum kunnen profiteren van de massa die op de been is."

Door het mooie weer verplaatsten veel kiezers zich met de fiets, maar wie met de auto kwam, moest heel ver een parkeerplaats zoeken. Bij momenten was het met de wagen van aan de Westkerksestraat aanschuiven om via de Nieuwstraat tot in de buurt van de Bekestraat te geraken. En in het stemlokaal zelf stonden bij sommige kiesbureaus ellenlange rijen wachtenden om hun kiesplicht te vervullen.

(LIN)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!