Patricia Waerniers trekt mee de CD&V-lijst in Beernem

Voorzitter Kris Vincke en schepen Jos Sypré zijn fier om Patricia Waerniers weer binnen te halen in eigen rangen. © Regi
Redactie KW

Met enige trots kondigt CD&V Beernem aan dat Patricia Waerniers vanop de tweede plaats samen met lijsttrekker Jos Sypré en een sterk vernieuwde en krachtige ploeg naar de verkiezingen trekt, met de ambitie om CD&V ook in 2018 de grootste partij van Groot-Beernem te maken.

Patricia Waerniers, opgegroeid in Sint-Joris en nu woonachtig in Beernem, was CD&V-kandidate zowel in 2004 (verkiezingen Vlaams Parlement) en in 2006 (gemeenteraadsverkiezingen), net als haar vader Jérome Waerniers die in 1982, 1988, 1994 en 2000 ook jarenlang CD&V-schepen was. “Bij mijn eerste gemeenteraadsverkiezingen in 2006 behaalde ik maar liefst 1.390 stemmen. Dit was het grootste stemmenaantal als vrouw. In opvolging van mijn vader, Jérome, werd ik toen schepen voor de periode 2007-2012.”

Voorkeurstemmen

Bij de verkiezingen in 2012 besloot ze om zich als onafhankelijk christendemocraat verkiesbaar te stellen bij de onafhankelijken op de Bron-lijst, omdat ze zich bij de lijstvorming niet kon vinden in de aanpak van het toenmalige CD&V-partijbestuur. Patricia behaalde toen met 1.568 stemmen het hoogste aantal voorkeurstemmen van Groot-Beernem.

Het afgelopen jaar is Patricia als centrum-kandidate met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen op zoek gegaan naar de beste manier om ook in de toekomst haar gedachtegoed te verdedigen. De afgelopen weken kon Patricia, in gesprekken met CD&V-lijsttrekker Jos Sypré en CD&V-voorzitter Kris Vincke, ervaren dat er binnen de Beernemse CD&V een nieuwe, frisse wind waait. Aangezien deze vernieuwde aanpak overeenstemt met haar idealen, zijn de gesprekken stapsgewijs uitgemond in het afwegen van een hernieuwde samenwerking voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Steun

Met Patricia Waerniers zet CD&V Beernem niet alleen een politiek zwaargewicht op haar lijst. Ook op professioneel vlak stond ze niet stil. Zo was ze 10 jaar directeur van de lerarenopleiding in Tielt (toen Katho), en is ze nu al 5 jaar directeur onderwijsbeleid van de hogeschool Vives. Deze bestuurservaring zet Patricia in de toekomst heel graag in voor Beernem. “Ik ben ervan overtuigd dat Jos Sypré de juiste burgervader voor Beernem is. Ik steun hem volop en wil samen bouwen aan onze gemeente”, aldus Patricia Waerniers.

(Regi)