Pascal Maertens keert terug naar N-VA Zwevegem

Redactie KW

Onafhankelijk OCMW-raadslid en voormalig voorzitter van Vlaams Belang Zwevegem Pascal Maertens heeft beslist om terug te keren naar de N-VA. Zijn toetreding is op woensdag 11 januari goedgekeurd door het bevoegde arrondissementele bestuur. Als OCMW-raadslid maakt Pascal automatisch deel uit van het lokale N-VA-bestuur.

Pascal Maertens was al sinds de jaren 1980 actief bij de Volksunie. Hij stond samen met de huidige voorzitter van N-VA Zwevegem aan de wieg van de Volksunie Jongeren Zwevegem. Hij was lange tijd actief bestuurslid van de Volksunie. Bij het uiteenvallen van de VU in 2001 zette Pascal mee de stap naar de N-VA al moest hij zijn engagement op een lager pitje zetten vanwege beroepsomstandigheden.

Weg na onvrede over kartel

In 2004 nam Pascal Maertens afstand van de N-VA uit onvrede met de oprichting van het kartel met CD&V en werd hij lid van het toenmalige Vlaams Blok, waar hij in 2006 lokaal voorzitter en in 2007 OCMW-raadslid werd. In juli 2011 stapte Pascal uit het Vlaams Belang, toen de vernieuwingsbeweging er in de kiem werd gesmoord. Sinds die periode zetelt hij als onafhankelijk raadslid in de Zwevegemse OCMW-raadslid.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier