Partij Accent komt niet meer op in Spiere-Helkijn, straks misschien geen verkiezingen daar

Redactie KW

De partij Accent uit Spiere-Helkijn zal niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012. De partij is niet tevreden over het nieuwe Gemeentedecreet. Dat geeft Accent het gevoel dat er alleen nog informatie wordt gegeven op een gemeenteraad, en dat er maar weinig meer voorgelegd wordt om over te stemmen.

Ook is het niet langer verplicht om tussenkomsten van een raadslid te notuleren. Achteraf kan men dan niet meer aantonen of, waar en hoe iemand tussenkwam.

Niet spannend

Accent blijft wel bestaan, maar op een andere manier. Fractieleider Jean-Pierre Maes: “De partij zal telkens aan de bevolking een doorlichting geven van de begroting en de rekeningen via onze website of via een publicatie. Zo weten de mensen ook in de toekomst wat de gemeentelijke overheid doet met hun geld.”

Accent heeft op dit moment 3 zetels in de gemeenteraad. De Lijst van de burgemeester heeft er 8. Als er dus geen nieuwe partij opkomt, is de Lijst van de Burgemeester de enige overblijvende partij. Dan zullen er geen verkiezingen plaatsvinden in Spiere-Helkijn en zullen de 11 gemeenteraadsleden automatisch hun mandaat kunnen opnemen.

Partij Accent komt niet meer op in Spiere-Helkijn, straks misschien geen verkiezingen daar

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier