Parlementslid kop van jut op facebook na foutparkeren in Tielt

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Mooi staaltje parlementaire onschendbaarheid in onze Kistestraat in Tielt,” sneert Tieltenaar Filip Corbanie op facebook.

De gekende kapper nam foto’s van het geparkeerde voertuig en zwierde die op facebook. In de begeleidende tekst trekt de ontstemde Tieltenaar hard van leer tegen de foutparkeerder Koenraad Degroote, parlementslid en burgemeester van Dentergem : “100% verkeerd geparkeerd met de neus op het voetpad, weg versperren voor voetgangers, buggy’s en rolstoelgebruikers. In plaats van in de discussie en aanval te gaan Meneer de Burgemeester omdat ik u wijs op uw fout…. Had gewoon gezegd “Sorry ik ben in de fout maar nee. U WAS ZICH VAN GEEN FOUT BEWUST!” Uw letterlijke woorden: Pfff ik hinder het verkeer niet en sta in niemand zijne weg.

Fijn u te ontmoeten

Nee meneer De Burgemeester u hindert de mensen op het voetpad en brengt ze zo in het gevaar….. Dit is de reactie die de politie zal vertellen tegen een niet onschendbare burger!!!!Het was fijn u te ontmoeten!!! Laat ons hopen dat uw diensten niet te rap mij een ticketje geven voor wat voor u een kleine bagatel noemt. IK KOM DAN MET PLEZIER OP AUDIËNTIE… is toch maar 10min rijden voor me.

Verloren hoekje

“Ik moest naar een begrafenisplechtigheid in de Sint-Pieterskerk vlakbij en de straat stond al vol geparkeerd. Soms zelfs dubbel geparkeerd,” licht Koenraad Degroote toe. “Ik was nogal gehaast want ik wilde op tijd zijn voor de offerande. Ik kon me niet in het verlengde van de straat plaatsen want dan zou ik een garage of oprit gehinderd hebben. Ik heb me dan maar in dat ‘verloren’ hoekje geplaatst, op een borduur, veilig en in niemands weg.”

“Toen ik na de plechtigheid bij mijn wagen kwam, stond er inderdaad iemand mijn auto te fotograferen. Ik vroeg hem nog wat er verkeerd was maar die reageerde nogal kort dat hij “ontgoocheld was in mij, dat we van dezelfde partij zijn”. Ik wilde daar niet op ingaan en ben dan maar vertrokken.” Maar de verbolgen Tieltenaar liet het daar niet bij en postte zijn verontwaardiging op facebook.

(mlt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier