Parlementsleden N-VA bezoeken Verilin in Heule

Axel Vandenheede

De West-Vlaamse parlementsleden van N-VA bezochten deze morgen Verilin.

Verilin is gevestigd in Heule en is ook wereldberoemd in de wereld van linnen en weefseld. Zaakvoerders zijn Ilse en Anne-Sophie Dedeken, die onder meer het Witte Huis en het toprestaurant The Jane van Sergio Herman in Antwerpen tot hun klanten mogen rekenen. “Voor ons is het alvast een genoegen om Verilin te kunnen bezoeken”, stelde Pol Van Den Driessche namens de N-VA-delegatie. “Het is een bedrijf dat blijft inzetten op innovatie en creatie, waardoor het succes blijft hebben.”

Recent kreeg Verilin een Henri van de Velde-label voor de collectie Nuée. In 2014 kreeg het bedrijf uit Heule ook al een Henri van de Velde-label.

Incubator

Na het bedrijfsbezoek trokken de parlementsleden van N-VA, zowel van het Vlaams Parlement als het federaal parlement, naar Texture om er de koppen bij elkaar te steken. “Een van onze ideeën voor Kortrijk is om van de voormalige NMBS-loods op Kortrijk Weide een incubator voor hoogwaardige starters te maken”, aldus Axel Ronse. “We zullen dit idee zeker verder uitwerken en voorleggen aan stad Kortrijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier