Parket voert onderzoek naar schriftvervalsing bij voordrachtsakte burgemeester Hans Bonte

Redactie KW

Het parket bevestigt dat er een opsporingsonderzoek loopt naar schriftvervalsing bij de ondertekening van de voordrachtsakte van uitgeweken Ingelmunstenaar Hans Bonte als burgemeester van Vilvoorde.

“Er is in 2014 rond deze feiten klacht ingediend en uiteraard onderzoeken wij die dan. Het opsporingsonderzoek loopt al een tijd. Nadat andere onderzoeksdaden gesteld werden worden momenteel Vilvoorde gemeenteraadsleden ondervraagd over de voordrachtsakte. We zullen zien wat dat oplevert. Ik kan daar nu nog niets over kwijt”, aldus Vercarre die overigens de bewering van Bonte ontkent dat er in het kader van dit onderzoek een onderzoeksrechter werd aangesteld.

De klacht, die ingediend werd door oppositieraadslid Alain Van Hende (Vilvocraten), heeft volgens Het Laatste Nieuws betrekking op het feit dat er na de ondertekening van de voordrachtsakte nog een tekstwijziging werd aangebracht. Het ging met name over het feit dat Bonte’s partijgenoot Johan Serkeyn waarnemend burgemeester zou worden als Bonte minister werd. Door de aanwezigheid van Bonte in het bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij Vitare bij de verkoop van 7 stadswoningen door de stad Vilvoorde zou er volgens Van Hende sprake geweest zijn van belangenvermenging.

“Snel en doortastend optreden”

Maandag in de loop van de dag ontkende Bonte formeel deze aantijgingen die volgens hem al eerder door het administratief toezicht van de provincie en het Binnenlands Bestuur werden onderzocht en afgewezen. Om te vermijden dat dit onderzoek ‘een ontwrichtend effect’ heeft op de werking van het lokale bestuur vroeg Bonte aan het gerecht om “snel en doortastend” te werken.

Verwijzend naar het feit dat Vilvoorde voor een aantal belangrijke beslissingen staat stelde ook Peter Van Kemseke, fractieleider van oppositiepartij CD&V, te hopen dat het stadsbestuur door dit onderzoek niet in een politieke impasse belandt. Van Kemseke beloofde alleszins naar aanleiding van dit onderzoek “geen politieke spelletjes te zullen spelen”.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier