Parkeerverbod in Baronstraat om uitrit supermarkt veiliger te maken

Voor Noël Vansteeland van Open VLD werd het zijn laatste commissie. © Frank Meurisse
Redactie KW

In de Baronstraat zullen aan de nieuwe supermarkt Spar enkele meters parkeerverbod worden ingevoerd om het uitrijden veiliger te maken. Deze maatregel werd goedgekeurd in de jongste commissie openbare werken en mobiliteit in Izegem.

“Door de geparkeerde wagens ter hoogte van het warenhuis zien de uitrijdende bestuurders nauwelijks het aankomend verkeer uit de richting van Ingelmunster”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe (N-VA).

De commissie boog zich ook nog over een aantal andere punten :

Omdat er in de Roeselaarsestraat geen parkeerplaats is voor autogebruikers met een beperking werd naar een plaats gezocht om er één in te richten. Drie plaatsen werden onderzocht maar enkel die ter hoogte van het nummer 81 van Focus Brandstore lijkt geschikt om eventueel twee parkeerplaatsen voor die doelgroep te creëren.

Op donderdag 17 december wordt er om 19.30 uur in het parochiaal centrum van de Bosmolens een infovergadering gehouden over de snelheidsremmende maatregelen die het stadsbestuur van plan is in te voeren om het verkeer in de Leenstraat veiliger te doen verlopen.

Na een staat van dienst van 27 jaar was het voor ondervoorzitter Noël Vansteeland (Open VLD) zijn laatste commissie OW&M. Hij kreeg van de schepen Kurt Himpe een mooi gedicht voorgelezen als dank voor zijn politieke inzet. Hij bedankte de collega’s met een glaasje cava en een zoete lekkernij. Het zal partijgenoot Geert Leenknecht zijn die hem in de commissie zal opvolgen, in januari wordt dan een nieuwe ondervoorzitter verkozen.

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier