Parkeerbedrijf schrijft voortaan boetes uit in Wingene

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Randy De Clercq

Net zoals andere – vooral grotere – steden en gemeenten, laat Wingene voortaan de naleving van de blauwe zone controleren door een extern parkeerbedrijf.

De uitbaters van de handelszaken uit het centrum van Wingene klagen er al lange tijd over dat er te weinig vrije parkeerplaatsen zijn in het centrum, omdat er te veel langparkeerders zijn. Op vandaag zijn er wel een aantal blauwe zones in Wingene en Zwevezele, maar die worden amper gecontroleerd en dus amper nageleefd. “Het is niet meer de taak van de politie om dit te controleren en daarom stellen we, net zoals enkele andere gemeenten, een extern parkeerbedrijf aan om de retributies uit te schrijven”, zei burgemeester Hendrik Verkest op de gemeenteraad van maandag.

Wie zich voortaan niet aan het reglement rond de blauwe zones houdt, die mag zich aan een retributie van 20 euro verwachten. Er komen een aantal nieuwe blauwe zones zoals in de Oude Bruggestraat, dat is de belangrijkste winkelstraat van de gemeente. De blauwe zones aan het Guido Gezelleplein en op het Kerkplein verdwijnen dan weer. Ook de plaatsen waar je maar een halfuur mag parkeren zullen worden gecontroleerd. Er volgt eerst een overgangsperiode met sensibilisering.

Het gemeentebestuur benadrukt dat het geen nieuwe, verkapte belasting is. “We gaan hier geen winst op maken, het parkeerbedrijf zal break-even draaien”, aldus nog Verkest. “Het parkeerbedrijf zal ook beperkt worden tot 104 controles per jaar, of twee per week.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier