Ouderenadviesraad stuurt memorandum naar alle politieke partijen in Kortemark

Redactie KW

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het verschiet, heeft de ouderenadviesraad in Kortemark aan alle politieke partijen een memorandum gestuurd. Hierin staan de aandachtspunten die zij voor de senioren en alle 55-plussers noodzakelijk vinden.

In 2013 zal één derde van de Kortemarkse bevolking ouder zijn dan 65 jaar. Naarmate de jaren vorderen zal deze bevolkingsgroep nog toenemen, wat een zeer sterke invloed zal hebben op de Kortemarkse samenleving. De Ouderenadviesraad is van mening dat het gemeentelijk beleid hier niet aan voorbij kan en pleit voor een degelijk ouderenbeleid met diverse aandachtspunten, onder meer op vlak van de mobiliteit, de huisvesting en woningbouw, welzijn, zorg en sport en inspraak.

Tenslotte vraagt de Ouderenadviesraad eerbied voor de begraafplaatsen (o.a. door het goed onderhouden ervan), een goed bereikbaar openbaar toilet in elke deelgemeente, zitdagen in de deelgemeenten en één centraal aanspreekpunt in het schepencollege voor OCMW-zaken, ouderenbeleid en sociale zaken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier