Oudenburgse meerderheid verwerpt voorstel van raadslid Stefaan Reynaert

Redactie KW

De gemeenteraadszitting van donderdag kende een uitgebreider agenda dan de voorbije maanden.

Stefaan Reynaert (Open VLD) schudde opnieuw een uitsmijter uit zijn mouw. “Op voorstel van CD&V-volksvertegenwoordiger Sonja Becq werd in januari het verblijfsregister voor kinderen van co-ouders wettelijk. Op nationaal vlak werd dit voorstel door alle partijen gesteund”, legde Stefaan Reynaert uit. “Mijn vraag aan deze meerderheid, waartoe CD&V behoort, of Oudenburg dit zal kennismaken aan de inwoners, of er een opmaak komt van alle voordelen en of de gemeenteraad hierin een beslissing neemt.”

Burgemeester Ignace Dereeper (CD&V) antwoordde dat kinderen van gescheiden ouders, die niet allebei in de stad wonen, altijd al van de voordelen hebben kunnen genieten. “We zullen dit kenbaar maken in ons volgende infomagazine”, luidde het antwoord van de burgervader op de eerste vraag.

Stefaan Reynaert vroeg over de drie punten een stemming. Tot grote verwondering kreeg de oppositie telkens een neen, met uitzondering van een meerderheidsraadslid dat zich onthield en zelfs een keer ja stemde. “Dit is echt een dieptepunt. Laten we deze kleuterklas sluiten”, reageerde Stefaan Reynaert boos. Ook de N-VA-fractie uitte bij monde van Marc Gilliaert haar ongenoegen over deze gang van zaken: “Betreurenswaardig.”

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier