Oudenburgse gemeenteraad keurt oorspronkelijk voorgestelde OCMW-budget goed

© Frederic Vansteenkiste
Redactie KW

De gemeenteraadszitting van donderdagavond 26 juni had slechts zeven punten op de agenda. Het was vooral uitkijken naar de interpellaties op de goedkeuring van het OCMW-meerjarenplan 2014-2019.


Het stadsbestuur hield voet bij stuk en voorziet voor 2014 1.150.000 euro terwijl het OCMW 1.245.000 euro vroeg. Zoals verwacht vroeg oppositieraadslid Stefaan Reynaert (Open VLD) naar meer uitleg. Hij sprak van een pirusoverwinning voor het stadsbestuur. “Hopelijk beseft iedereen dat dit een boemerangeffect zal teweeg brengen, want als er een tekort is, zal de stad toch moeten bijpassen. Collega’s uit de OCMW-raad hebben ons bevestigd dat de raad met de rug tegen de muur gezet werd, het mes op de keel gekregen heeft en niet anders kon dan dit budget te aanvaarden.”

Waarop schepen van Financiën Myriam Maes (SP.A) antwoordde dat er opnieuw op een goede basis wordt samengewerkt.

Raadslid Reynaert dramde echter door en wees de schepen als verantwoordelijke aan voor de impasse die er geweest is. Waarop Myriam Maes zei: ‘”Het is de laatste keer dat je mij een vraag stelt. Ik antwoord niet meer, want ik pik het niet dat je me persoonlijk aanvalt.”

“Het schepencollege moet op onze vragen antwoorden”, wist Stefaan Reynaert, waarop Myriam Maes, tot verontwaardiging van de Open VLD-banken, riep: “En het is jullie plicht om te zwijgen.”

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier