Oude brouwerij Van Honsebrouck wordt woongebied

Bij het begin van de Ingelmunsterse gemeenteraad was er een minuut stilte. © FODI
Redactie KW

De oude brouwerij Van Honsebrouck maakt in de toekomst plaats voor woongelegenheden in een een mix van diverse woontypes. Per hectare komen er tot 50 wooneenheden.

Schepen Rob Kindt (De Brug) schetste het project op de jongste gemeenteraadszitting : “Er komen één- en meergezinswoningen, een gebouw met op het gelijkvloers kantoren, handel of horeca, enz. Er is ook gedacht aan voldoende parkeergelegenheid. Voor de bewoners van de meergezinswoningen is er ondergronds parkeren voorzien, voor de andere bewoners bovengronds parkeren in een groen kader. Een groene strip van 15 meter breed zorgt ervoor dat je zonder verkeer de Oostrozebekestraat, centrumparking en het sportcentrum kan bereiken.”

Tijdens deze gemeenteraad stelde schepen Rob Kindt ook het RUP Ontmoetingscentrum voor. In de toekomst kan dat ontmoetingscentrum er komen in de Oostrozebekestraat, waar nu de oude cinema en de opslagplaats van de brouwerij is gelegen. Beide RUP’s werden goedgekeurd door de meerderheid van De Brug/N-VA/Open VLD & SP.A. De CD&V-oppositie onthield zich.

Bij het begin van de zitting was er ook een minuut stilte geweest voor de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel. (PADI)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier