Oud-schepen Roland Mahieu van Mesen overleden

Jos Remaut

Roland Mahieu stapte op 50-jarige leeftijd in de actieve politiek en was zestien jaar lang schepen van openbare werken. Hij overleed gisteren.

Roland Mahieu werd geboren op 3 maart 1939 in Wijtschate. Samen met zijn oudere zus groeide hij er op op de ouderlijke hoeve. Roland ging tot zijn veertiende naar school in Mesen. Daarna volgde hij nog twee jaar de richting handel in het College in Komen. Eens van de school af, hielp hij zijn ouders op de boerderij.

Na zijn huwelijk met Jacqueline Bouckaert, woonde het echtpaar nog een jaar in op de ouderlijke hoeve, daarna verhuisden ze naar de Klaprozenwijk in Mesen en ging Roland in de hoevemaalderij van Daniel Devos werken in Dikkebus. Hij bleef er werken tot in 1997, wanneer hij met pensioen ging.

Ondertussen was Roland Mahieu al actief geworden bij de MLM (Mesense Liberalen-Libéraux Messinois), en werd hij na de gemeenteraadsverkiezingen van 1988 OCMW-raadslid. In 1996 kwam hij de gemeenteraad binnen en in januari 1997 werd hij schepen, in opvolging van Jean Deconinck. Hij bleef als schepen en gemeenteraadslid onafgebroken aan de slag tot eind december 2012. Nadien kreeg hij de titel van ereschepen.

Roland Mahieu is de vader van vier kinderen, Philippe, Ghislain, Caroline en Lieven.

(JRE – Foto a-EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier