Oud-schepen Roger Clauw neemt ontslag uit gemeenteraad Houthulst

Redactie KW

Roger Clauw (SP.A) wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Aagje Van Maerrem, die ondertussen al liet weten volgend jaar voor Open VLD naar de kiezer te trekken.

Nadat vorig maand oud-schepen Tamara Schotte (SP.A) al verrassend ontslag nam uit de gemeenteraad en opgevolgd werd door Open VLD-bestuurslid Filip Deroo, kwam dinsdagavond de aankondiging dat ook Roger Clauw, die een hele periode Tamara Schotte verving als schepen – zijn ontslag indient.

Een reden voor het ontslag werd er niet gegeven, maar Roger Clauw stuurde wel al meer dan een jaar zijn kat naar elke gemeenteraad. Op 1 oktober 2015 werd Roger Clauw schepen van Financiën als opvolger van Tamara Schotte, maar op 1 maart 2016 legde hij zijn schepenmandaat weer neer. Hij werd toen vervangen als schepen door oud-burgemeester Joris Hindryckx (CD&V).

Door het ontslag van Roger Clauw komt Aagje Van Maerrem automatisch in de gemeenteraad. Zij stond in 2012 op de lijst SP.A/Open van lijsttrekker Tamara Schotte, maar maakte ondertussen duidelijk dat ze zich zal engageren voor Open VLD, dat in 2018 met een aparte lijst naar de kiezer trekt.

Een pijnlijke situatie dus voor SP.A Houthulst, dat twee van zijn vier zetels verliest aan Open VLD, al verklaarde Aagje Van Maerrem op het einde van gemeenteraad wel dat ze zal zeten als onafhankelijke. Gemeenteraadsvoorzitter Nico Stroobant, tevens voorzitter van SP.A Houthulst, was dan ook niet mals voor zijn (oud-)partijgenoten. “Deze situatie raakt mij en ik denk dat de manier waarop veel ‘roden’ tegen de borst stoot. Ze hebben ons letterlijk in de kou laten staan”, aldus Nico Stroobant.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier