Oud-burgemeester Louis De Beer krijgt straatnaam in Lendelede

Redactie KW

Louis De Beerplein wordt de naam van een weg in de nieuwe verkaveling die er komt op de hoek van de Stationsstraat en de Julien Ottevaerelaan. Dat werd donderdagavond unaniem goedgekeurd op de gemeenteraad.

Louis De Beer was burgemeester van Lendelede van 1933 tot 1938. Opvallend is dat hij werd aangesteld door de provinciegouverneur. “Na de gemeenteraadsverkiezingen in 1932 was er geen eensgezindheid tussen de traditionele partijen om een burgemeester aan te stellen en daarom benoemde de gouverneur Louis De Beer tot burgemeester. Die aanvaardde dat mandaat omdat hij vond dat het zijn plicht was om de bevolking te dienen”, aldus voorzitter van de gemeenteraad en cultuurschepen Pedro Ketels (CD&V). “Het was de cultuurraad die het voorstel deed voor de straatnaam. In Lendelede is het trouwens een traditie dat nieuwe straatnamen vernoemd worden naar burgemeesters.”

Louis De Beer was notaris en bouwde een villa op de site waar nu de verkaveling komt. Louis De Beerplein zal overigens niet verward mogen worden met de Pastoor de Beirstraat, die iets verderop ligt. (IB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 7 oktober 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier