Oud-burgemeester Joris Hindryckx opnieuw schepen in Houthulst

Redactie KW

Joris Hindryckx (CD&V) wordt van rechtswege opnieuw schepen in Houthulst. Nico Stroobandt (SP.A) neemt zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad over.

Roger Clauw (SP.A), vervanger van schepen Tamara Schotte, legde op 1 maart zijn schepenmandaat neer. Op de gemeenteraad van dinsdagavond vroeg de N-VA-fractie duidelijkheid over wie nu het schepenmandaat zal overnemen. “Komt er een vervanger van de vervanger?“, vroeg Filip Vanhevel (N-VA).

Fractieleider van SP.A Nico Stroobandt deelde vervolgens een persmededeling uit. “Op 1 oktober 2015 verving Roger Clauw (SP.A) Tamara Schotte (SP.A) als schepen, maar liet weten dat hij per 1 maart 2016 niet langer vervangend schepen kan zijn omwille van persoonlijke redenen. Hij blijft wel gemeenteraadslid”, klonk het in de persmededeling. “Mevrouw Tamara Schotte deelde mee dat zij eveneens omwille van persoonlijke redenen niet wenst terug te keren als schepen per 1 maart en zich wil laten vervangen tot eind augustus 2016.”

“CD&V koos ervoor om SP.A de kans te geven om zelf een kandidaat vervangend schepen voor te dragen. Bij SP.A is het noch voor Nico Stroobandt, noch voor Peter Van Ryckeghem (de twee andere SP.A-leden in de gemeenteraad) mogelijk om op korte termijn beschikbaar te zijn om het vervangend schepenambt in te vullen. Vandaar dat in onderling overleg tussen de CD&V-fractie en de SP.A-fractie wordt geopteerd voor de wettelijke rangorde bij tijdelijke vervanging van een schepen. Deze rangorde wordt bepaald door de anciënniteit in de gemeenteraad. Dit impliceert dat Joris Hindryckx (CD&V) vanaf heden plaatsvervangend schepen wordt. Tijdens de periode als vervangend schepen laat hij zich als gemeenteraadsvoorzitter vervangen door Nico Stroobandt (SP.A).”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier