Optima-kwestie duikt opnieuw op tijdens gemeenteraadszitting van Dentergem

17/11/16 om 06:39 - Bijgewerkt om 06:36

De gemeente gaat wel nog even geduld oefenen en wachten op de afhandeling van het faillissement van de bank.

Optima-kwestie duikt opnieuw op tijdens gemeenteraadszitting van Dentergem

© BELGA

Tijdens de gemeenteraad van Dentergem woensdagavond vroeg Stefan Bonné (Focus8720) of het bestuur al wat had vernomen over de recuperatie van de Optima-middelen. De gemeente parkeerde immers een bedrag van 1,3 miljoen euro op een rekening bij de failliete bank. Burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) antwoordde het oppositieraadslid dat hij nog geen verdere informatie had ontvangen.

"Momenteel spit een parlementaire onderzoekscommissie de volledige zaak uit. Via informele bronnen heb ik al vernomen dat het toezicht van Nationale Bank blijkbaar faalde. Dat laat openbare besturen wel de mogelijkheid om het orgaan te dagvaarden en eventueel in gebreke te stellen. We willen nog even afwachten op de afhandeling van het faillissement, maar we hopen natuurlijk op goed nieuws," aldus Degroote.

(LM)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit