Oppositiepartijen met elkaar in de clinch in gemeenteraad Ieper

Valentijn Despeghel
Redactie KW

In de gemeenteraad van Ieper maandagavond botsten SP.A en Groen over de toekomst van de speel-o-theek Stokpop, die speelgoed verhuurt.

De Stokpop zal blijven bestaan, antwoordde schepen Eva Ryde (N-VA) op een tussenkomst van Valentijn Despeghel (SP.A). Die laatste had vragen bij het financiële luik van de speel-o-theek en kwam met een voorstel dat naar zijn zeggen voor de betrokkenen aanvaardbaar is: dat de muur die de speel-o-theek en de bib nu scheidt, zou verdwijnen, waardoor het de bibliotheek wordt die het speelgoed voortaan uitleent. Dat leidde tot een opvallend scherpe tussenkomst van Shari Platteeuw van Groen, die meermaals aanhaalde dat haar partij zich daar niet bij aansluit.

“De oppositie moet het niet altijd onderling eens zijn.” Volgens schepen Ryde is het niet de eerste keer dat Valentijn Despeghel iets aanhaalt of een voorstel voor iets formuleert, waarover de gesprekken al lang bezig zijn. Volgens SP.A-fractieleider Philip Bolle heeft een lid van Groen een leidinggevende functie bij de WVA – dat de speel-o-theek uitbaat – en ligt daar de reden voor de verklaring van Shari Platteeuw. Waarop voorzitter Yves Leterme Bolle vroeg niet naar mensen te verwijzen die zich op dat moment niet kunnen verdedigen.

(pjb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier