Oppositiepartij Groep a eist afbraak van ‘gedrocht’ in Dadizele

Redactie KW

Het dorpshuis, een ‘box-in-the-box’ centraal in het gemeentelijk domein ‘t Torreke in Dadizele, ligt – alweer – onder vuur bij oppositiepartij Groep a.

Groep a noemt de nieuwbouw op de binnenkoer “een gedrocht”. “Dit gebouw staat echt in onze weg en biedt geen meerwaarde”, zegt fractieleider Sigrid Verhaeghe. De nieuwbouw van 60 m² zal verbonden worden met de dienst voor toerisme en de bibliotheek. De kostprijs bedraagt 100.000 euro, btw en binneninrichting niet inbegrepen. “Aanvankelijk had het schepencollege de bedoeling te kiezen voor een overkapping van de binnenkoer, wat we konden aanvaarden”, zegt Sigrid Verhaeghe. “Deze box-in-the-box biedt geen meerwaarde.” “Tijdens de gemeenteraad stemden we tegen”, aldus raadslid Sherley Beernaert. “Er is niemand die begrijpt hoe dit er mag komen. We maken ons ook zorgen naar de brandveiligheid toe.”

Groep a is ook tegen de verkoop van het zwembad in Dadizele. Men pleit om daar een nieuwbouw te voorzien met een kleinschalige ontmoetingsruimte voor verschillende verenigingen.

Eindejaarsroes

Groep a verdeelde dinsdag flyers, wat meteen ook ter sprake kwam tijdens het schepencollege. “Ik vraag me af of Groep a nog in een roes van de eindejaarsfeesten verkeert”, reageert burgemeester Ward Vergote (Visie). “Die box-in-the-box zal voor het toerisme een uitstekende zaak zijn. We hebben hier veel geld in gestopt. Men kan de eis van Groep a toch niet au sérieux nemen? Dit is populistische praat: iets moois afbreken, nog voor het binnenkort opengaat.”

(EDB/GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier