Oppositie waarschuwt voor hogere tarieven brandweerdiensten

Burgemeester Ann Vanheste © BELGA
Redactie KW

In een toegevoegd punt op de gemeenteraad in De Panne had Serge Van Damme (Open VLD) het over de stijging van de tarieven voor brandweerdiensten.

“Het verwijderen van een wespennest kost voortaan 15 euro, het leegpompen van een ondergelopen kelder 60 euro, de kosten voor een wettelijk vereist brandweerattest 300 euro enzovoort. We zijn die tarieven toevallig op het spoor gekomen maar waarom werd dat nergens vermeld in het gemeentelijke infoblad? Dat is toch informatie die de burger moet weten.” Burgemeester Ann Vanheste (DAS) was niet aanwezig op de gemeenteraad en kon dus zelf niet antwoorden. Achteraf liet ze wel weten dat de nieuwe tarieven al van januari van toepassing zijn in de hele brandweerzone Westhoek.

Petanque Jeanne D’Arc

De gebruikersovereenkomst met de vzw Petanque Jeanne D’Arc keurde de gemeenteraad uiteindelijk goed nadat Serge Van Damme een aantal aanpassingen had gevraagd. Volgens sportschepen Ann Woestijn (DAS) is zo’n gebruikersovereenkomst niet nieuw. Er zijn al zo’n overeenkomsten met de surfclub en de bodybuilding. Ook andere clubs die over een gemeentelijke infrastructuur beschikken, zullen binnenkort zo’n overeenkomst hebben.

vzw Gust

Tot slot stemde de oppositie tegen de samenwerkingsovereenkomst tussen de vzw Gust, die zich inzet voor kinderarmoede, en de gemeente. Serge Van Damme verweet de meerderheid belangenvermenging want de burgemeester zit ook in de vzw. “De gemeente krijgt van de vzw Gust de lokalen ter beschikking om er een ontmoetingsruimte in richten. De gemeente neemt ook alle kosten van verbruik van de nutsvoorzieningen, telefonie en internet op zich”, stelde Van Damme. Dat betwistte Ann Vanheste in een reactie achteraf.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier