Oppositie vindt zwemmen in Plopsaqua voor gezinnen uit De Panne te duur

Redactie KW

In de gemeenteraad van De Panne werd er duchtig gediscussieerd over de toegangsprijzen van Plopsaqua, het in opbouw zijnde zwembad van Plopsaland.

Oppositiepartij Visie 2020 & N-VA stemden tegen de voorgestelde tarieven voor inwoners en tweede verblijvers voor het zwembad Plopsaqua dat op 22 maart de deuren opent in Plopsaland De Panne. Zowel Open VLD als N-VA, die beide deel uitmaken van Visie 2020 & N-VA, dienden een amendement in.

Essentie van de discussie is dat er geen gezinsabonnementen zijn. Een abonnement voor een volwassene kost 100 euro. Een gezin met vijf mensen dat een abonnement wil, moet dus 500 euro neertellen. Een individueel ticket voor inwoners van De Panne die groter zijn dan een meter kost 5 euro, het schoolzwemmen kost één euro per kind en de parking voor inwoners van De Panne is gratis.

Na een schorsing van de zitting stelde burgemeester Ann Vanheste voor om de tarieven toch goed te keuren. Ze zal er bij de directeur van Plopsaland op aandringen om eventueel een tienbeurtenkaart in te voeren. De oppositieraadsleden die aanwezig waren, namelijk Roland Florizoone, Serge Vandamme, Michèle Vandermeeren en Martine Linthout, stemden tegen. Mieke Logier was afwezig maar had ook een amendement ingediend.

(GUS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier