Oppositie uit kritiek op nieuwe lading taxicheques in Middelkerke

Schepen van Jeugd Bart Vandekerckhove met de taxicheques. © GF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Het gemeentebestuur van Middelkerke presenteert een nieuwe lading taxicheques voor jongeren nadat de eerste 400 stuks de deur uit zijn.

“De eerste taxicheques werden gelanceerd op 1 november 2016. Voor de luttele prijs van amper 5 euro kon je een pakketje cheques kopen ter waarde van 30 euro. Oorspronkelijk werden er 400 cheques gelanceerd. Deze waren in een mum van tijd uitverkocht. Er was dan ook de intentie vanuit de jeugddienst om de verkoop van deze cheques te monitoren en indien succesvol eventueel een tweede lading taxicheques te lanceren”, zegt schepen van Jeugd Bart Vandekerckhove (Open VLD).

Dezelfde voorwaarden blijven gelden

“Door het massale succes is het dan ook zo ver en wordt er een tweede lading taxicheques uitgegeven. Ook voor deze tweede uitgave blijven dezelfde voorwaarden gelden. Zo zijn de taxicheques bedoeld voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. Zij kunnen die enkel gebruiken tijdens het weekend, feestdagen of vakanties tussen 20 en 7 uur en ook de prijs blijft dezelfde. De cheques kunnen aangekocht worden aan het onthaal in het gemeentehuis”, geeft Bart Vandekerckhove nog mee.

“Niet verbaasd over het succes”

De oppositie kwam tijdens verschillende gemeenteraden tussen over de lancering van de taxicheques. “Ik ben niet verbaasd over het succes van de cheques”, reageert Lode Maesen (Progressief Kartel).

Lode Maesen (Progressief Kartel).
Lode Maesen (Progressief Kartel).© MF

“Ik had al gezegd dat het budget voor de cheques te klein was. Belachelijk klein zelfs, als je alle andere, minder effectieve budgetten ziet passeren. Ik wou extra werk en extra heen-en-weergeloop besparen voor de burgers en direct veel meer cheques voorzien. Ik vertoef heel veel tussen jongeren en zag zo dat het vooropgesteld budget veel te klein was”, klinkt het.

“Ik ben blij met het succes van de taxicheques en de uitbreiding, maar soms moet de meerderheid ook eens vertrouwen hebben in de oppositie. Vooral in onze constructieve oppositie”, aldus nog Lode Maesen.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier