Oppositie stelt zich vragen bij uitstel goedkeuring masterplan Damme centrum

Redactie KW

Oppositiepartij N-VA vroeg zich in de gemeenteraad van Damme af waarom het Masterplan, dat de voormalige OCMW-site en omgeving moet herbestemmen, niet ter goedkeuring werd voorgelegd zoals aanvankelijk voorzien. “Zijn die vragen van burgers tijdens de infovergadering daarvoor écht de enige reden?”


Hoewel het intussen fel becommentarieerde Masterplan Damme centrum niet op de agenda van de jongste gemeenteraad stond, bracht de N-VA het via een zijweg toch ter sprake. “De burgemeester stelde duidelijk een stemming in de gemeenteraad nog voor het einde van het jaar in het vooruitzicht”, zei N-VA fractieleider Jan Van Meirhaeghe. “Nu staat dit hele plan zelfs niet eens op de agenda, hoewel er toch wel een en ander over te zeggen is.”

Burgemeester Joachim Coens repliceerde als volgt: “Na de publieksvoorstelling van het Masterplan in de Cultuurfabriek was het de bedoeling om de bevolking nog tot eind november te geven om suggesties over te maken. Door de vele vragen en opmerkingen springen we echter soepel om met die deadline. Er zijn heel wat goed onderbouwde voorstellen van burgers en die verdienen een grondige studie. Maandag komt de stuurgroep Masterplan, met daarin delegaties van zowel stadsbestuur als OCMW, opnieuw samen en zullen we proberen de opmerkingen te verwerken. Het is dan de bedoeling om zo vlug mogelijk in het nieuwe jaar het plan ter stemming aan de gemeenteraad voor te leggen.”

De N-VA bleek toch niet helemaal overtuigd. “U zegt dus dat de vele vragen van burgers écht de énige reden zijn voor dit uitstel?”, klonk het. De oppositieleider bevestigde nadien het vermoeden dat hun vraag er wel degelijk op gericht was om van de meerderheid te horen of dit uitstel eventueel verband hield met de heisa van de laatste weken over de weilanden aan Damse Vaart Zuid, waar de ondergrondse parking zou komen. De meerderheid ging er echter niet op in.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier