Oppositie in Dentergem pleit voor infovergadering rond vogelpest

De recent vastgestelde pseudovogelpest in Oeselgem zorgde bij Focus8720 voor extra vragen. © iStock
Redactie KW

Ook nu weer zorgden de variapunten voor wat animo op de gemeenteraad van Dentergem. Vooral de recent vastgestelde pseudovogelpest in Oeselgem zorgde bij Focus8720 voor extra vragen.

De recente vaststelling van de ziekte van Newcastle bij kippen in Oeselgem zorgde bij raadslid Tim Van Rijckeghem (Focus8720) voor nog wat vraagtekens. “Ik heb zelf mijn kippen ingeënt omdat ik binnen die perimeter woon”, zegt hij.

“Ik merk dat de mensen met heel wat vragen zitten. De gemeente heeft vlug en goed gereageerd, maar was het misschien niet opportuun om een infovergadering te organiseren met een veearts erbij zodat alle vragen in een keer beantwoord konden worden?”

Burgemeester Degroote vindt dat alvast niet nodig. “We hebben onmiddellijk gedaan wat het FAVV vroeg en de mensen verwittigd”, zegt hij. “Er zijn al deze week al vijftien mensen met vragen naar onze milieudienst gekomen. We kunnen alle vragen ook meteen beantwoorden. Sommige mensen vroegen zich ook af of de gemeente in de kostprijs van vaccinatie tussenkomt, maar dat is niet het geval. De prijs valt evenwel mee. Vijfentwintig euro verplaatsingskosten en één euro per ingeënt dier. Dat is niet onoverkomelijk. Overigens waren de kippen die recent bij de compostactie werden verkocht al preventief ingeënt.”

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier