Oppositie hekelt gebrek aan investeringen in Middelkerke

De gemeenteraad kwam donderdagavond samen in het gemeentehuis © MF
Redactie KW

Nog geen week na de extra gemeenteraad over de vluchtelingencrisis kwam de raad donderdagavond opnieuw samen.

De zitting begon waarmee de extra gemeenteraad vorige week was begonnen, namelijk het voorstel vanuit de oppositiebanken om geen zitpenning uit te keren. Voorzitter Michel Landuyt (Open VLD) liet weten dat elk raadslid recht heeft op een vergoeding, maar dat iedereen zo vrij is om de vergoeding af te staan of te storten in de gemeentekas.

Voor de bespreking van de jaarrekening 2014 waren enkele experten van de partij om de nodige toelichting te geven aan de hand van een diavoorstelling. Na de eerder academische uiteenzetting hekelde Tom Dedecker (LDD) dat het bestuur amper investeringen voorziet in hun budget, waarna het oppositieraadslid een minutenlange opsomming gaf van alle aangekondigde plannen. “We zijn halfweg de legislatuur en u heeft gefaald als meerderheid. Zo maakt u het ons wel erg gemakkelijk richting oktober 2018“, klonk het.

Gemeenteraadsvoorzitter Michel Landuyt repliceerde dat het slechts om één jaar uit het meerjarenplan bedroeg en dat de transactiekredieten worden overgedragen. “De bloemen worden pas uitgedeeld aan de meet“, liet burgemeester Janna Rommel-Opstaele optekenen.

Schepen Liliane Pylyser-Dewulf (CD&V) zei op haar beurt dat heel wat betalingen pas volgen bij de definitieve oplevering van een aantal infrastructuurwerken. “Sommige projecten hebben ook vertraging omdat er hier en daar nog wat miserie is met een misnoegde buurtbewoner of omdat er problemen zijn met de aanbesteding. Bovendien hebben we ook gewacht op 600.000 euro subsidie vanuit het kabinet van Joke Schauvliege”, gaf de schepen nog mee.

(MF)

Uitgebreid verslag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 16 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier