Opnieuw volop gekissebis in gemeenteraad van Kortemark

Redactie KW

Bij het begin van de eerste gemeenteraad van het jaar in Kortemark herinnerde voorzitter Lynn Vermote (Open VLD) nogmaals aan het feit dat het van groot belang is om sereen en correct te debatteren, maar dat was buiten de waard gerekend. En die waard, dat was vooral N-VA en Eerlijk en Bezorgd.


Er stond niet veel op de agenda. Hooguit de goedkeuring van een opnieuw ingevoerde belasting op verwaarloosde en onbewoonbaar verklaarde gebouwen. “Hiermee houden we de druk hoog om huizen opnieuw bewoonbaar te maken en de verkrotting tegen te gaan”, aldus burgemeester Vancoillie (Open VLD). “Ik hoop dan ook dat u met de duizenden euro’s die u hierdoor binnenkrijgt de gezinsbelasting opnieuw van 150 naar 100 euro brengt”, vroeg Mark Pollentier (N-VA).

Politiek garen

En dan restte de raadsleden en het publiek enkel en alleen nog de maandelijkse vragen vanuit de oppositie omtrent Blijvelde en de brouwerijsite. Raadslid Tyvaert (Eerlijk en Bezorgd) vroeg zich na een maand nog steeds af waar die spaarpot van 760.000 euro van het OCMW vandaan kwam en had geen goed woord over voor de persnota die de burgemeester 2 dagen na de vorige gemeenteraad had verstuurd als reactie op Tyvaerts pamperuitlatingen. “Stop met politiek garen te spinnen op de kap van ons rusthuispersoneel”, sprak Toon Vancoillie. “Wij willen niet dat ons personeel door uw uitspraken door het slijk gehaald wordt.”

Mark Pollentier (N-VA) kon Rita Tyvaert enigszins volgen. “Ik begrijp dat je als gemeentebestuur sommige kansen niet kan laten liggen, maar geef toe: bij de brouwerijsite wordt het geld echt buitengesmeten. Deze nieuwe bib kost veel te veel geld.” “Mark, geef ons dan zinvolle alternatieven in plaats van hier een spelletje te spelen”, antwoordde burgemeester Vancoillie. Schepen Karolien Damman (CD&V) voegde eraan toe dat het prijskaartje van 2 miljoen euro niet alleen voor de nieuwe bib is, maar dat het gebouw ook een ontmoetingscentrum en een centrum voor de dienst vrije tijd wordt.

(JDK)

Alles over de gemeenteraad van Kortemark nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier