Opnieuw hommeles rond het referendum van Idee2006 in Diksmuide

16/08/17 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:13

Idee2006 bleef niet bij de pakken zitten toen hun eerste volksraadpleging werd afgewezen omdat er vijf handtekeningen te weinig waren. In enkele weken tijd verzamelde de oppositiepartij opnieuw 3.500 handtekeningen. Maar alweer bleek er iets niet te kloppen.

Gemeenteraadslid Marc Deprez reageert boos, in naam van zijn partij. "Het officiële document voor een verzoekschrift dient altijd door het stadsbestuur bezorgd te worden aan de initiatiefnemers zonder dat ernaar gevraagd wordt. De eerste maal is dit spontaan gebeurd, maar bij de tweede poging heeft het stadsbestuur dit niet overgemaakt. Als wij ons huiswerk opnieuw moeten maken, dan is het maar logisch en normaal dat ook het stadsbestuur dit doet. Idee2006 heeft echter wel een verzoekschrift gemaakt. Alleen ontbreekt het logo van de stad, de geboortedatum van de initiatiefnemers en het herhalen van de vraag. Verder worden wij ook nog ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!