Opnieuw geen gemeenteraad in Middelkerke

12/04/17 om 20:43 - Bijgewerkt om 21:52

De oppositie reageert misnoegd omdat er net als in februari ook in april geen gemeenteraad zal zijn in Middelkerke.

Opnieuw geen gemeenteraad in Middelkerke

De gemeenteraad van Middelkerke komt niet samen in april. © MF

De Middelkerkse gemeenteraad van donderdag 13 april wordt afgelast. "Er wordt geen zitting meer voorzien in april. We hebben nog geen definitieve datum voor mei. Voorlopig blijft donderdag 11 mei als plandatum behouden", zegt secretaris Pascal Van Looy. De oppositie is niet te spreken over de afgelaste zitting. "Wat ze vorige keer als uitzondering wilden laten blijken, is echt wel een regel geworden", zegt Lode Maesen (Progressief Kartel). "Van het secretariaat krijgen we de mededeling dat 'de eerstvolgende gemeenteraadszitting voorzien wordt in mei 2017 en de agenda met toelichting volgt'. In maart kwam de raad samen op een dinsdag omdat voorzitter Michel Landuyt de woensdag op reis vertrok voor een maand. Hij zal weer weg moeten zeker", foetert Lode Maesen.

Niet opportuun

"De eerstvolgende gemeenteraad vindt normaal plaats op donderdag 11 mei. De bijeenroeping gebeurt op basis van de decretale bepalingen, rekening houdende met noodwendigheden en opportuniteiten", reageert gemeenteraadsvoorzitter Michel Landuyt (Open VLD). "Op basis van de beschikbare gegevens werd het niet opportuun geacht om een gemeenteraad bijeen te roepen op donderdag 13 april, zoals aanvankelijk gepland. De kalender met de zittingsdata is een planningskalender en geen verbinteniskalender, wat trouwens strijdig zou zijn met het gemeentedecreet. Er wordt trouwens uitdrukkelijk vermeld dat deze kalender medegedeeld wordt onder voorbehoud van wijzigingen", gaat de voorzitter verder.

Geen Madame Soleil

De zitting van februari dit jaar werd ook geannuleerd. Normaal is elke gemeenteraad wettelijk verplicht om minstens tien keer per jaar te vergaderen, maar op de website van de gemeente staat augustus voorlopig niet op de kalender. Kan het zijn dat er in 2017 maar negen zittingen plaatsvinden in Middelkerke? "Ik ben helaas madame Soleil niet, anders zou ik eerst en vooral de uitslag van de volgende verkiezingen voorspellen", reageert Michel Landuyt met een kwinkslag.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!