Open VLD Tielt ontgoocheld in vertrek bestuursleden: "Niet neutraal, wel liberaal"

02/09/16 om 13:49 - Bijgewerkt op 03/09/16 om 09:43

Donderdag raakte bekend dat 8 bestuursleden van Open VLD zich terugtrekken uit de partij en als 'neutraal' persoon voortgaan.

Open VLD Tielt ontgoocheld in vertrek bestuursleden: "Niet neutraal, wel liberaal"

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Het achttal wil in 2018 als 'Iedereen Tielt' naar de kiezer. De uitvoerende mandatarissen beloven wel hun loyaliteit aan de huidige coalitie en willen deze legislatuur verder uitzitten.

Open VLD Tielt betreurt deze beslissing en is om naar eigen zeggen ontgoocheld. "Zeker omdat het duidelijk niet om inhoudelijke redenen kan zijn, aangezien ze het huidige beleid willen voortzetten en de goedgekeurde Beheers- en Beleidscyclus loyaal willen uitvoeren", klinkt het in een mededeling. De partij geeft aan zeker de stekker er niet uit te trekken. "Open VLD Tielt blijft bestaan en laat zich niet uit koers slaan", aldus de persmededeling.

Know-how

"Met grote eensgezindheid willen we voortwerken aan het beleid in onze stad, ten dienste van de burgers. De partij wijst daarbij op de beschikbaarheid van de know-how van Open VLD nationaal en op de nationale liberale mandatarissen en hun netwerk.

"We blijven voort werk maken van een aantal prioriteiten, zoals verder gezond financieel beleid, dorpskernvernieuwing in Aarsele en jeugdlokalen, om maar enkele voorbeelden te noemen", klinkt het voorts. "En dit in een goede samenwerking met onze coalitiepartners N-VA en SP.A. Open, toekomstgericht en optimistisch perspectief biedend. Dat is waar onze liberale touch voor staat. Wij zijn niet neutraal, wij zijn liberaal!"

(FV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!