Open VLD stelt lijsttrekkers provincieraad voor

Redactie KW

Voor de aanvang van de provincieraad van donderdag 26 april stelde de Open VLD-fractie de lijsttrekkers voor de komende provincieraadsverkiezingen voor. Zes van de zeven zijn uittredende provincieraadsleden, ééntje niet. Open VLD hoopt 13 van de 72 zetels te behalen. “En als we gevraagd worden, dan willen we na de verkiezingen graag meewerken aan de vorming van de bestuursmeerderheid”.

Het nieuwe gezicht is dat van Kaat De Waele (58) uit Pittem. Zij komt op voor het district Tielt, het enige dat ongewijzigd blijft en waar de uittredende Jacqueline Rimbaut uit Meulebeke geen kandidaat meer is. Huidig fractieleider Carl Vereecke (49) uit Kuurne wordt lijsttrekker in het district Kortrijk-Harelbeke-Menen, waar zijn ‘baas’ minister Van Quickenborne de lijst zal duwen. Lijsttrekker in het district Brugge wordt Hugo De Plecker (58) uit Knokke-Heist, en voor het district Oostende wordt het Anthony Dumarey (42) uit Oudenburg. Het nieuw gevormde district Diksmuide-Veurne krijgt een vrouw op kop, in de persoon van Charlotte Castelein (31) uit Koksijde. In Ieper-Poperinge wordt Gilbert Verkinderen (66) uit Langemark de lijsttrekker. Als hij verkozen wordt, zal hij na vier jaar zijn zitje doorgeven aan Emmily Talpe uit Ieper, die tweede zal staan. Voor het district Roeselare-Izegem zal Piet Vandermersch (47) uit Ledegem de lijst trekken.

“Wij stappen met een positief project naar de verkiezingen,”,aldus fractieleider Carl Vereecke. “Wanneer we het resultaat van de vorige verkiezingen omrekenen naar de nieuwe situatie met slechts 72 zetels, dan komen we aan 13, en daar gaan we nu ook voor. “We hebben geen schrik van de N-VA en in ons voordeel is dan toch weer dat LDD niet meer zou opkomen voor de provincieraad”. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 4 mei 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier