Open Vld Staden lost 10 namen

Redactie KW

Burgemeester Francesco Vanderjeugd stelde tien kandidaten voor die bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober op de Stadense Open Vld-lijst zullen prijken.

Negen van de tien kandidaten maken hun debuut op de lijst. Meest opvallende namen zijn die van Patrick Lesage, Franky Bedert en Amelie Crabbe.

9 nieuwe kandidaten

Patrick Lesage (49) is de zoon van wijlen Gilbert Lesage, die ruim 30 jaar in de Stadense gemeenteraad zetelde. Landbouwer Patrick woont in de deelgemeente Westrozebeke. Franky Bedert (57) uit Staden werkt als leraar in het buitengewoon onderwijs. Franky is voorzitter van de plaatselijke Willemsfondsafdeling en zetelt zowel in de cultuurraad als in de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (Gecoro). Amelie Crabbe (43) is hoofdverpleegkundige in het Oostnieuwkerkse woonzorgcentrum “De Oever”.

Een andere opmerkelijke naam is die van de 17-jarige Marieke Degryse uit Westrozebeke. Marieke is studente beeldende kunst en grafische vormgeving en is ook leidster bij de Oostnieuwkerkse meisjeschiro ‘t Scamanderke. Nathalie Depuydt (35) uit Staden werkt als verantwoordelijke boekhouden en facturatie bij Ingro, de telersvereniging voor industriegroenten. Heidi Deraeve-Ballyn (43) uit Oostnieuwkerke werkt op de sociale dienst van “De Vleugels” in Klerken, een expertise- en ondersteuningscentrum voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking en geeft in bijberoep ontspanningsmassages.

Ook Gwendolyn Vandermeersch op lijst

Esther Demeulenaere (19) uit Oostnieuwkerke is studente idea- en innovationmanagement en werkt als animator bij gemeentelijke speelpleinwerking “De Dagvlinder”. Ann Steyaert-Verbrugghe (47) uit Westrozebeke is werkzaam als varkensproducente. Ward Markey (43) uit Oostnieuwkerke is vertegenwoordiger.

Daarnaast werd ook bekendgemaakt dat huidig gemeenteraadslid Gwendolyn Vandermeersch (51) opnieuw kandidaat is. Vandermeersch stapte in september 2016 over van CD&V naar Open Vld en maakte daarmee een einde aan de politieke crisis. Eerder werd bekendgemaakt dat huidig burgemeester Francesco Vanderjeugd de lijst zal trekken.

(BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier