Open VLD Oudenburg trekt met gevestigde waarden naar verkiezingen

Jaak Lingier en Anthony Dumarey zijn lijstduwer en lijsttrekker voor Open VLD. © (Foto LIN)
Redactie KW

Anthony Dumarey en Jaak Lingier zijn de boegbeelden in Oudenburg.

Met Anthony Dumarey als lijsttrekker en Jaak Lingier als lijstduwer kiest de liberale familie voor gevestigde waarden en ervaring. “Maar onze lijst zal ook bestaan uit enkele jonge en enthousiaste mensen met een frisse blik op nieuwe ideeën en inzichten“, verduidelijkt Jaak Lingier, die voor Open VLD de voorbije jaren vooral achter de schermen actief was.

“Ook onze talentvolle jongeren met al veel ervaring, zoals Romina Vanhooren, Stefaan Reynaert en Herlinde Devriendt, gaan met onze partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018”, vult Anthony Dumarey aan.

Vier speerpunten

Vandaag brengt Open VLD Oudenburg al vier speerpunten naar voor: ijveren voor een dynamische stadskern met het marktplein als toeristische trekpleister; de jeugd verzorgen met aandacht voor een betere kinderopvang, vernieuwing van de speelpleinen en vernieuwing van de lokalen van de jeugdverenigingen; een veiligere stad met betere fiets- en voetpaden en tenslotte gaan voor een duurzame stad die inzet op hernieuwbare energie.

“We zullen de komende maanden samen met alle mensen die een mooie toekomst voor onze stad willen, hard werken aan ons programma”, aldus Jaak Lingier.

Open stad

“Vooral ook willen wij naar communicatie toe een open stad worden”, stelt de lijsttrekker, die intussen al sedert 1994 gemeenteraadslid is en zijn ambitie om vanaf 2019 mee te besturen niet onder stoelen of banken steekt. Het is van de legislatuur 1982-1988 geleden dat de blauwe familie in Oudenburg nog mee bestuurde. Toen was de gewezen aannemer uit Westkerke André Ingelbrecht schepen.

(LIN)