Open Vld Oostende maakt bezoldigde mandaten bekend

Bart Tommelein zetelt in de gemeenteraad van de stad Oostende en ontvangt daarvoor 205 euro bruto per aanwezige zitting. © BELGA
Redactie KW

Open Vld Oostende telt drie politici met een uitvoerend mandaat. De partij maakt de bezoldigde mandaten van Bart Tommelein, Martine Lesaffre en Kurt Claeys bekend. “Wij kiezen er voor om alle mandaten open te communiceren. Burgers hebben recht op die transparantie”, stellen de liberalen.

Bart Tommelein is minister in de Vlaamse Regering en zetelt daarnaast in de gemeenteraad van de stad Oostende. Voor dit laatste mandaat ontvangt de minister 205 euro bruto per aanwezige zitting. Kurt Claeys heeft naast zijn schepenambt geen bezoldigde politieke mandaten. Martine Lesaffre zetelt naast haar schepenambt in het OVCO, de Opdrachthoudende Vereniging voor Crematoriumbeheer in het arrondissement Oostende. Martine Lesaffre is schepen van Burgerzaken, bevoegd voor begraafplaatsen. Het crematorium sluit aan bij haar bevoegdheden. Ze ontving hiervoor in 2016 740 euro bruto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier