Open VLD neemt niet deel aan lokale verkiezingen in Torhout

Yves Stofferis, hier bij zijn zaak Breskens, gooit de handdoek en stopt als voorzitter van Open VLD. © Foto JS
Johan Sabbe

Sinds 1988 heeft de liberale partij – eerst PVV, dan VLD en nu Open VLD – telkens deelgenomen aan de Torhoutse gemeenteraadsverkiezingen en een vertegenwoordiging naar de gemeenteraad mogen sturen. Dit jaar komt daar echter een eind aan. Het lokale Open VLD-bestuur heeft zopas beslist om niet aan de lokale verkiezingen van 14 oktober deel te nemen.

Yves Stofferis, de straks 42-jarige zaakvoerder van de bloeiende horecazaak Breskens Lounge & Bistro uit de Rijselstraat, heeft de laatste weken nog met alle mogelijke middelen geprobeerd om kandidaten voor een Open VLD-lijst te vinden, maar was daar rijkelijk laat mee, om niet te zeggen: veel té laat. Temeer omdat Elke Carette, nu het enige gemeenteraadslid van Open VLD, niet meer aan de Torhoutse verkiezingen bleek te willen deelnemen en zich volledig wou wijden aan haar tweede plaats op de Open VLD-lijst voor de komende provincieraadverkiezingen. En dus trekt Yves zijn conclusies en neemt ontslag als voorzitter van Open VLD. Waarmee de malaise in de plaatselijke afdeling compleet is.

Te positieve denkwijze

“Het staat nu vast dat we met Open VLD Torhout niet zullen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen”, bevestigt Yves Stofferis. “Ik heb gezwoegd en gezweet om een lijst met kandidaten samen te stellen, maar helaas is me dat niet gelukt. Sommige vaste waarden haakten af en ook tal van andere omstandigheden maakten het erg moeilijk om geschikte mensen te vinden. Ik heb het namelijk heel druk met het runnen van onze zaak en bovendien wil mijn gezondheid de laatste tijd niet echt mee.”

“Ik betreur dat we deze beslissing moeten nemen. Meteen dien ik mijn ontslag als voorzitter in. De voorbije jaren heb ik binnen onze partij heel wat toffe mensen leren kennen, maar helaas wilden bepaalde bestuursleden niet altijd mee met de vooruitgang die ik voor ogen had. Ik denk dat mijn te positieve denkwijze om iets van Open VLD Torhout te willen maken, me uiteindelijk de das heeft omgedaan. Enfin, het is wat het is. Ik wens alle partijen een sportieve verkiezing toe in de hoop dat Torhout er beter van wordt.”

Elke Carette: vanaf 2019 niet meer in de gemeenteraad.
Elke Carette: vanaf 2019 niet meer in de gemeenteraad.© Foto JS

Exit Elke Carette

Vanaf 2019 zal de liberale partij dus geen vertegenwoordiger in de Torhoutse gemeenteraad hebben, wat ongezien is. Ook een periode vóór 1989 was wat nu Open VLD heet, niet in de raad vertegenwoordigd, maar toen bevatte de partij Vernieuwing een groot aantal liberale kandidaten. Elke Carette is alvast aan haar laatste maanden als gemeenteraadslid bezig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier