Open VLD Kortemark reageert met eigen boekje op aantijgingen Rita Tyvaert

Het boekje telt 30 bladzijden en geeft een antwoord op de beschuldigingen van Rita Tyvaert. Rita zelf is duidelijk niet onder de indruk. © (JDK)
Redactie KW

De voorbije jaren bracht raadslid Rita Tyvaert van de éénvrouwspartij “Eerlijk en Bezorgd” een drietal boeken uit waarin ze de Kortemarkse politiek op de korrel neemt. In haar derde editie, die vorige zomer in alle Kortemarkse bussen viel, noemde ze Burgemeester Vancoillie ondermeer een gangster en dat schoot in het verkeerde keelgat.

Vancoillie spande een rechtszaak aan tegen Tyvaert en dit weekend reageren ze ook op alle aantijgingen van Tyvaert met een eigen boek, dat 30 bladzijden telt. Daarin worden heel wat beschuldigingen van Tyvaert nu zelf op de korrel genomen en ontkracht met cijfermateriaal. Zo gaat het in het VLD-boek onder andere over de buitenschoolse kinderopvang in Handzame, de aankoop van het voetbalplein in Handzame, het containerpark en de brouwerijsite, die door Tyvaert gelinkt worden aan vriendjespolitiek en persoonlijke verrijking van bepaalde politici.

“We wilden punt voor punt een politiek antwoord geven op wat mevrouw Tyvaert de Kortemarkse bevolking probeerde wijs te maken”, aldus burgemeester Toon Vancoillie. “Er werden genoeg mensen door het slijk getrokken. Meer valt er niet over te zeggen, het boek spreekt voor zich”

“Inhoud nogal flauw”

“Ik heb zeker geen problemen met dat boekje”, repliceert Rita Tyvaert. “Ik heb er zeker ook geen problemen mee dat mijn naam op de voor- en achterkant prijkt. Dat is een trucje om zo de mensen hun boekje te doen lezen. Wel, ik heb het eens gelezen en ik vind de inhoud nogal flauw. Dit zijn toch geen weerleggingen? De cijfers die ze tonen, heb ik ook en die kunnen alle raadsleden opvragen. Maar de cijfers die ze niét tonen, daarover gaat het. Ik vraag nog steeds met aandrang een neutraal onderzoek in de gemeente Kortemark. Het kan in andere gemeenten, waarom dan hier niet? Men wil mij beletten dat ik stop met schrijven, maar ik laat me niet afschrikken. Ik maakte al genoeg mee in mijn politieke carrière en ik heb een olifantenvel. Trouwens, ik schrijf mijn boeken omdat ik dat verplicht ben aan de mensen van Kortemark. Ze hebben recht op de waarheid. Ik schreef mijn boek ver voor de verkiezingen om dit niet hieraan te linken. Open VLD komt nu twee maanden voor de verkiezingen met dit boekje af omdat het me verkiezingsschade zou berokkenen. Wel, ik lig er niet wakker van.”

(JDK)