Open VLD houdt voor het eerst zitdag in Roeselare

Francesco Vanderjeugd en Piet Delrue. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd was vrijdag te gast bij Open VLD Roeselare voor een eerste ‘Open VLD Roeselare luistert’, onder het credo dat een gesprek veel meer kan doen dan tientallen mails.

“Open VLD luistert is een bijkomende manier om de communicatie met inwoners van Roeselare te onderhouden”, vertelt Piet Delrue. “Daarbij is het voor hen mogelijk om – in een discrete omgeving – vragen te stellen over beleidskwesties of suggesties te doen over beleid in Roeselare.”

“Door de link tussen Open VLD Roeselare en mandatarissen op andere bestuursniveaus, kunnen ook topics ter sprake gebracht worden die het gemeentelijke niveau overstijgen. De lokale mandatarissen engageren zich dan om de nodige informatie te vergaren en terug te koppelen naar de vraagsteller.”

Voor de eerste editie nodigden ze Francesco Vanderjeugd uit, hij is Vlaams Volksvertegenwoordiger en burgemeester van Staden. Hij is een grote voorstander van dergelijke zittingsdagen. “Het is een mooie aanvulling op de klassieke communicatiekanalen die niet voor iedereen even toegankelijk zijn. Een goed gesprek kan soms zoveel meer realiseren dan twintig mails”, aldus Francesco.

De eerste zittingsdag vond plaats bij de Liberale Mutualiteit in Roeselare.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier