Open VLD Harelbeke legt accenten voor 2018 en 2019: “Tijd voor nieuwe sporthal”

De lijsttrekker van Open VLD Harelbeke is nog niet bekend, maar op de nieuwjaarsreceptie lichtte de partij al een klein tipje van de sluier op. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Tijdens hun nieuwjaarsdrink maakte Open VLD nog geen namen bekend van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wel de plannen van 2018 en de krijtlijnen in 2019.

“Het is nu nog een beetje te vroeg om namen bekend te maken, maar de mensen op onze lijst zijn stuk voor stuk mensen met inhoud”, opent voorzitter André Vanassche. “In deze legislatuur hadden we 3 jaar een schepen met Michaël Vannieuwenhuyze. Voor de volgende legislatuur is onze doelstelling een schepen te hebben voor de volle 6 jaar en enkele gemeenteraadsleden.” Voor 2018 en 2019 zette Michaël, huidig schepen van jeugd en sport, enkele plannen op een rij.

“De komende jaren zijn cruciaal voor Harelbeke. Enkele kernpunten zijn het Zorgbedrijf dat Harelbeke begin dit jaar startte en de zorg voor senioren. In Hulste bekijken we de mogelijkheid een openlucht fitness center te maken, gelijkaardig aan dat aan het Forestiersstadion. De Grabbelpas wordt vernieuwd wegens te oudbollig. Als het van mij afhangt komt er ook een nieuwe sporthal in Bavikhove“, duidt Michaël.

Verder focust de schepen op 13 mei. “Ik ben zeer gelukkig dat we met Harelbeke de middagstad worden van Kom op tegen Kanker. Na drie jaar ijveren is me dat gelukt. Dat gaat over 1.000 kilometer fietsen in vier dagen. Meerdere keren fietste ik al een dag van de vier. Nu ga ik voor de volledige 1.000 kilometer.”

(Peter van Herzeele/foto LOO)