Open Stadslijst met klacht naar gouverneur na afwijzing affiche door Roeselaars stadsbestuur

Redactie KW

Gianni Boone van de nieuwe Open Stadslijst is woedend op het stadsbestuur. Dat laatste liet weten dat het de precampagne-affiches van Open Stadslijst ‘goedkeurt’ mits die worden gewijzigd met betrekking tot de ‘opmaak’ en de ‘terminologie’. “Die affiches voldoen wel aan alle voorwaarden”, weerlegt Gianni Boone, die met zijn bestuur met een klacht naar de gouverneur trekt.

De Open Stadslijst, het nieuwe politieke project van Gianni Boone, wil op de stadsborden affiches laten hangen met daarop ‘vacatures’ voor mannelijke en vrouwelijke kandidaten. “We zoeken eerlijke gemotiveerde mensen, die 100 procent voor de belangen van de Roeselarenaars willen ijveren. Op onze affiche beelden we ook een vrouw af. Misschien niet toevallig. Maar we zijn wel degelijk op zoek naar gemotiveerde dames, geen alibi-vrouwen.”

De affiche van Open Stadslijst is niet naar de zin van het stadsbestuur. Dat liet weten dat de affiches zijn goedgekeurd, mits die worden aangepast met betrekking tot de ‘opmaak’ en de ‘terminologie’. Onder meer op de affiche wordt groen gebruikt, wat intussen de ingeburgerde kleur van de huisstijl van de stad Roeselare is.

‘Volledig van de pot gerukt’

“De in de brief aangehaalde motivatie is volledig van de pot gerukt. Het is zielig en kleingeestig. Dat past blijkbaar in een bewuste, politieke strategie. We zijn niet van plan om deze precampagne aan te passen en trekken met een klacht naar de gouverneur.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier