Open Stad Menen verzamelt 483 handtekeningen tegen industriezone Menen-West

Redactie KW

Een delegatie van Open Stad Menen heeft aan de betrokken diensten op het stadhuis van Menen de bezwaarschriften tegen Menen-West overhandigd. 483 families ondertekenden een brief met hun bezwaren tegen het nieuwe industrieterrein.

Omwonenden met jonge kinderen vrezen vooral meer hinder op verschillende vlakken : onder meer aan de verkeershinder, de wateroverlast, de lawaaihinder en de toename van het fijn stof door de industrie.

“Onze groep zal alle mogelijke wettelijke middelen inzetten tegen Menen-West”, zegt Frank Van de Wiele van Open Stad Menen”. “Wij zullen de inwoners verder blijven informeren over dit thema”. Open Stad Menen blijft herhalen dat er eerst een optimalisatie moet komen van de bestaande industriezones in Menen (Menen-Oost, Grensland) alvorens kan gesproken worden over Menen-West. “Dit blijft onze uitgewerkte beleidsvisie. En dat standpunt nemen we mee in ons partijprogramma. We mogen niet het laatste stukje groen in onze stadsrand opofferen ten voordele van de industrie”, aldus Van de Wiele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier