Open Ieper stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor

Redactie KW

De partij Open Ieper heeft zaterdag zijn volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voorgesteld. Op de lijst staan 17 nieuwkomers.

Eerder al werd bekendgemaakt dat Vlaams parlementslid Emmily Talpe (42) de Open Ieper-lijst zal trekken en een gooi doet naar de burgemeesterssjerp. “De kans op een vrouwelijke burgemeester werkt blijkbaar inspirerend, want heel veel vrouwen contacteerden me spontaan om de stap naar de politiek te zetten. Open Ieper heeft wellicht ook als enige partij meer vrouwen dan mannen op haar lijst: 16 vrouwen ten opzicht van 15 mannen.”

Naast Talpe staan huidige gemeenteraadsleden Patrick Benoot op de tweede plaats en Ann-Sophie Himpe op drie. Ook OCMW-mandatarissen Thijs Descamps en Isabelle Duquesne stellen zich opnieuw kandidaat. Nieuw bij de eerste 10 zijn Diego Desmadryl uit Vlamertinge , Edouard Wallays, Joke Michiel, Danny Metsu en Sarah Bouton. Huidig gemeenteraadslid Marc Clabau is lijstduwer.

Voluit voor verjonging

“Met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar gaat we voluit voor verjonging. De jongste kandidaat op de lijst is de 19-jarige Henri Masquelin. Henri beëindigde net zijn middelbare studies en is ook actief lid van de scouts in Ieper. Ook leerkracht Sara Descamps, Manon Deurwaerder, Yaron Dassonneville, Rani Devos en Astrid Depuydt zijn jonger dan 26 jaar. We hebben nood aan een beleid dat Ieper aantrekkelijker maakt voor jongeren en jonge gezinnen om in Ieper op te groeien, te wonen, te werken, te ondernemen en te ontspannen”, aldus Talpe. Ouderdomsdeken is de 74-jarige Roger Joye uit Hollebeke.

Voor Open Ieper wordt mobiliteit een belangrijk thema voor de verkiezingen. “Wij verzetten ons tegen de plannen van het stadsbestuur om meer dan 70 parkeerplaatsen in de binnenstad te schrappen zonder degelijk alternatief. Ieper moet bereikbaar blijven, dat is essentieel voor onze lokale handelaars maar ook voor bewoners, bezoekers en zeker voor wie minder mobiel is. Daarom is ook een inhaalbeweging voor onderhoud en herstel van de fiets- en voetpaden één van onze belangrijke programmapunten”, besluit de lijstrekker.

(CMW)