Oostrozebeke.nu stelt lijst voor

Boven v.l.n.r.: Stephie Vantieghem, Cyriel Seys, Angelique Bearelle, Hans Claerhout, Katrien Vandeputte, Herwig Van Hamme, Marleen Martin-Debacker, Veerle Halsberghe, Marc Tieberghien en Luc Derudder. Onder v.l.n.r.: Karl De Clerck, Carine Geldhof, Olivier De Marez, Ann-Sophie Verschoore, Jonas van D'huynslager, Jacques Goemaere, Flore Vanluchene, Nadine Dejoncheere en Dirk Dekeyzer. (Foto CLY)
Redactie KW

De partij Oostrozebeke.nu heeft de volledige lijst met kandidaten voor de verkiezingen voorgesteld. Acht van de negentien kandidaten zijn nieuw en volgens burgemeester Karl De Clerck werden die vlot gevonden. “We zijn erin geslaagd om een ongelooflijk sterke lijst samen te stellen. Het gaat om mensen die allemaal actief deelnemen aan het gemeenschapsleven”, opent burgemeester De Clerck.

“We hebben de oude lijstnaam achter ons gelaten. Die zorgde voor naamsverwarring. De nieuwe naam van de lijst is Oostrozebeke.nu, met als ondertitel ‘lijst van de burgemeester’. Deze lijst heeft verder gebouwd op de fundamenten van CD&V. Een sterke CD&V-ruggengraat, aangevuld met Open VLD en onafhankelijken.” De burgemeester wees er tenslotte nog op dat een aantal politiek zwaargewichten zoals voormalig burgemeester Bonte en schepen Danny Verstraete er niet meer bij zijn. Ook het heengaan van Tineke Teerlinck was een groot verlies. De burgemeester besloot zijn inleiding met de opmerking dat er heel wat werd gerealiseerd in de voorbije zes jaar, met als grootste project de uitbreiding van de kinderopvang.

Lijstvorming

De lijstvorming met juiste plaats ziet er als volgt uit: Plaats 19: lijstduwer en politiek zwaargewicht schepen Luc Derudder. 18: huidig schepen Marc Tieberghien, ook schepen van de Ginste genoemd. 17: gemeenteraadslid Veerle Halsberghe, de drijvende kracht achter het feestcomité de Ginste. 16: gemeenteraadslid en gepensioneerde Marleen Martin-Debacker actief in Okra en Samana. 15: de eerste nieuwkomer Herwig Van Hamme, ook OCMW-raadslid. Hij was 19 jaar voorzitter van KWB. 14: gemeenteraadslid Katrien Vandeputte, die samen met haar man op Otteca een landbouwbedrijf runt. 13: alweer een nieuwkomer, afkomstig uit Wielsbeke, maar jarenlang actief in de KLJ: Hans Claerhout. 12: Angelique Bearelle, voor de eerste keer kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ook zij is afkomstig van de Ginste.

Cyriel Seys krijgt de 11de plaats toegewezen en neemt voor de tweede keer deel aan de gemeenteraadverkiezingen. Ook Cyriel is met pensioen. Op plaats 10 alweer een nieuwkomer maar een dame, Stephie Vantieghem, die haar mannetje staat. Zij is lid van de damesploeg van SC Oostrozebeke en medewerkster van de Pauwhoekfeesten. Op plaats 9 vinden we alweer een nieuwkomer: Dirk De Keyzer, een landbouwer op rust, bestuurslid OKRA en Samana en vooral een supervrijwilliger. Nadine Dejoncheere krijgt plaats 8. Ook zij is een nieuwkomer. Zij is de drijvende kracht achter KVLV. Op plaats 7 staat Flore Vanluchene, een jongedame die nog actief is bij Chiro de Ginste en geëngageerd is in de speelpleinwerking en jeugdraad.

Vaste waarde en ex-schepen Jacques Goemaere krijgt plaats 6 toegewezen. Hij neemt al voor de vierde keer deel aan de verkiezingen. Op plaats 5 staat de hoogste nieuwkomer op de lijst, namelijk Jonas Van D’huynslager, een leerkracht in de Oostrozebeekse basisschool en ook uittredend bondsleider van de KSA. Ann-Sophie Verschoore krijgt als huidig gemeenteraadsvoorzitter de 4de plaats toegewezen. Zij is ook vertegenwoordiger in de politieraad en afvalintercommunale IVIO. Plaats 3 is voor huidig schepen Olivier De Marez, die op de gemeente vooral de technische dossiers voor zijn rekening neemt. Op de tweede plaats komt Carine Geldhof, de huidige OCMW-voorzitter en vierde schepen. Zij heeft ook een druk leven als landbouwster. Burgemeester Karl De Clercq ten slotte is de lijsttrekker. Hij verdeelt zijn professionele tijd tussen twee passies: zaakvoerder van een IT-firma en burgemeester van de gemeente sinds 2016. Karl is voor de derde keer kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen en opnieuw kandidaat-burgemeester.

(CLY)