Oostrozebeke neemt afscheid van burgemeester Bonte

Uittredend burgemeester Jean Marie Bonte werd uitgewuifd door de nieuwe ploeg van de nieuwe burgemeester Karl De Clerck. © CLY
Redactie KW

Tijdens de tweejaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor de bevolking van Oostrozebeke werd onder massale belangstelling afscheid genomen van uittredend burgemeester Jean Marie Bonte.

Hij werd op passende manier uitgewuifd door de nieuwe ploeg onder leiding van de nieuwe burgemeester Karl De Clerck. Plaatselijk kunstenaar Georges Schelstraete kreeg de opdracht om een uniek portret van de burgemeester te maken. In zijn afscheidswoordje dankte de nieuwe burgemeester Jean Marie Bonte voor zijn enorme inzet die hij gedurende 21 jaar voor de gemeente Oostrozebeke wist op te brengen. “Burgemeester Bonte was een burgemeester voor het volk. Hij probeerde goed te doen voor elke inwoner van de gemeente.”

De uitredend burgemeester had het even moeilijk toen hij zijn massaal opgekomen inwoners mocht toespreken. Hij had het over een heel moeilijk moment. Hij wist te vertellen dat hij zich al vanaf zijn 16 jaar heeft ingezet voor de gemeente en was het middenveld dankbaar voor het vertrouwen dat hij altijd gekregen heeft. Hij toonde zich aangedaan toen het geschilderde portret van kunstenaar Georges Schelstraete werd onthuld.

(CLY – foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier