Oostrozebeke gaat volgend jaar voor 4 miljoen euro investeren

Redactie KW

Zo wordt er onder meer werk gemaakt van de heraanleg van het speelterrein op de Ginste.

Tot de belangrijkste investeringen voor 2017 behoort de herinrichting van de begraafplaatsen, goed voor 150.000 euro in 2017. Om de energiefactuur wat te verlichten, komen er zonnepanelen op sportcentrum de Mandelmeersen en op de technische loods in de Ballingstraat. De Rozenbergstraat wordt heringericht en er zijn omgevingswerken rond het sportcentrum en de kinderopvang.

Belangrijk is dat er ook werk wordt gemaakt van de herinrichting van de speelsite op de Ginste en omgeving. De Ginste is hiervoor al langer vragende partij en heel recent ontstond er zelfs nog commotie toen in de Kriekestraat een speelpleintje werd uitgerust met speeltuigen en de Ginste in de kou bleef staan.

Historisch lage rente

De oppositie van N-VA nam de voornemens sowieso met een korreltje zout, omdat jaar na jaar enkele geplande investeringen worden doorgeschoven naar het volgend jaar. Burgemeester Karl De Clerck benadrukte dat de gemeente haar uiterste best zal doen om alle geplande investeringen ook effectief uit te voeren. “Maar ik ben ook realistisch genoeg om er op te wijzen dat bij veel dossiers toestemming en inmenging van de overheid nodig zijn. Die handtekeningen laten dikwijls lang op zich wachten, zodat vertraging onmiddellijk optreedt”, aldus de burgervader.

Hoe dan ook wil de gemeente gebruik maken van de historisch lage rente om belangrijke bedragen aan leningen te gebruiken om die investeringen te betalen. Meer concreet wil de gemeente in 2017 1,7 miljoen euro opnemen. De gemeente kiest er ook voor om de toekomstige projecten volledig uit te voeren en niet meer in fasen zoals in het verleden vaak het geval was.

(CLY – Foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier