Oostendse N-VA-lijst voorgesteld

Redactie KW

N-VA stelde zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 48. Lijsttrekker Björn Anseeuw is tevreden over de heel diverse groep.

“We hebben mensen van verschillende pluimage en achtergronden. Jong en oud, maar enkele jonge kandidaten zetten we prominent vooraan. Er zijn een heel pak nieuwkomers, maar ook oude getrouwen die al lang meedraaien bij N-VA en VU”, zegt Björn Anseeuw. “Wereldberoemde Oostendenaars zitten er niet bij, die vind je bij andere partijen. Maar onze mensen kunnen dat worden na een tijd in de gemeenteraad. Veel kandidaten boden zich aan, maar we hebben sterk gefilterd.”

De tweede plaats wordt, nadat advocate Veerle Vermeire afhaakte en vastgoedmakelaar Myriam Vyvey aan de deur vloog, ingenomen door N-VA-oude getrouwe Claire Fonteyne. Zoals bekend staan helemaal onderaan de lijst voormalig CVP-schepen Staf Cattoor en volksvertegenwoordiger Manu Beuselinck. Ook Vanessa Brysse, de echtgenote van Beuselinck, stelt zich kandidaat. Zij kreeg plaats 25.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier