Oostendenaars kunnen in 2018 ook op Recht Door Zee stemmen: “Democratie én transparantie”

Zeventigers Marc Casier en Georges Casteur kiezen met Recht Door Zee voor volledige openheid. © BVO
Redactie KW

Marc Casier uit Mariakerke en dokter Georges Casteur hebben samen hun nieuwe lijst ‘Recht Door Zee’ voorgesteld in Oostende.

“We willen ons profileren als een lijst en vormen dus geen partij“, zeggen de geboren en getogen Oostendenaars. “Klassieke politieke partijen zijn niet nuttig op gemeentelijk vlak. Vanaf nu start de zoektocht naar kandidaten met een visie om een volledige lijst samen te stellen. Alleen met extremistische standpunten is men niet welkom. Daarbij viseren we niet alleen één enkele partij. Enkele Oostendse kopstukken lieten zich al positief uit over Recht Door Zee, maar nieuwe namen geven we nog niet vrij. Bij Recht Door Zee geldt geen partijtucht. Elk dossier wordt met alle leden grondig besproken. Op basis daarvan trekt elk lid zijn eigen conclusie. Dit is democratie ten top.”

Meer transparantie

“De huidige bewindsploeg doet niet noodzakelijk alles fout, want burgemeester Johan Vande Lanotte beschikt over een grote dossierkennis“, vervolgt het duo. “Alleen is er een schrijnend gebrek aan transparantie. Over de belangrijke dossiers sijpelt te weinig informatie door: de verkoop van het Thermae Palace Hotel, de verhuizing van het zwembad, de komst van een evenementenweide… Volgens ons was een referendum bij de bevolking op zijn plaats geweest, eerder dan vooraf te beslissen en daarna de gewone Oostendenaars voor voldongen feiten te zetten. Voor Recht Door Zee staan ook het containerpark aan de Nieuwpoortsesteenweg, het parkeerbeleid, de luchthaven en de belangen van de patiënten hoog op de agenda”, aldus nog Marc Casier en Georges Casteur.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier