Oostendenaar Aaron Ooms wordt voorzitter Jongsocialisten

Redactie KW

Aaron Ooms werd zaterdagavond verkozen tot nieuwe voorzitter van de Jongsocialisten.

De 27-jarige Oostendenaar is communicatiemedewerker bij de SP.A. Hij volgt aan het hoofd van de Jongsocialisten de Brugse Sanne Doms op en haalde het in deze verkiezing van de Brusselaar Fahim De Leener. “Het was een intense strijd tussen twee goede en evenwaardige kandidaten, en ik ben zeer blij dat ik van de leden deze kans gekregen heb”, reageerde hij. “Dit blijft een vrijwillig engagement maar het betekent natuurlijk wel extra werk. Maar dat weet je op voorhand, dat is de keuze die je gemaakt hebt.”

Politiek gezien reikt Aaron Ooms de hand aan al wie wil samenwerken. “Binnen de partij zijn we allemaal socialisten en we zullen mekaar op veel thema’s vinden. Maar er zijn natuurlijk zaken waar wij als jongeren een andere blik op hebben of waar we andere klemtonen willen leggen. Maar ik denk dat we mekaar zo juist kunnen versterken.

Buiten de partij willen we met iedereen samenwerken die ons de kans daartoe biedt, van het middenveld tot de vakbonden, we bekijken wel op welke manier. Ik wil dat nu nog niet per se progressieve frontvorming noemen maar we willen wel met zo veel mogelijk mensen duidelijk maken dat het beleid van deze regering niet is wat wij willen.”

(JDC – a-foto RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier